CONSERVACIÓ

L'actuació preventiva garanteix el futur del patrimoni

Els projectes de conservació arqueològica

El projecte planteja un gran repte com és garantir la conservació així com l’adequada presentació de les restes arqueològiques que, des de l’any 2017 fins al 2023, s’han incorporat al parc arqueològic del Camp de les Lloses a partir de les noves excavacions desenvolupades. Les obres de conservació i adequació tenen l’objectiu de socialitzar les restes arqueològiques fent-les comprensibles als visitants del parc i garantir-ne la conservació. El projecte ha estat finançat per la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament de Tona i l’empresa que l’ha executat ha estat Gamarra&García.

Projecte de conservació i consolidació de peces del Camp de les Lloses a càrrec de l’Escola Superior de Restauració. Generalitat de Catalunya . A càrrec de Sílvia Franch i Júlia Chinchilla. Anys 2017-2018.

Projecte de conservació i consolidació de peces del Camp de les Lloses a càrrec de l’Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona . A càrrec de Mireia Marquès i Amorós. Anys 2016-2017.

Projecte de conservació preventiva i consolidació de bens mobles de la col·lecció del Camp de les Lloses a càrrec d’Alejandra Balboa. Intervencions des del 2005 al 2018.Intervencions subvencionades per l’Ajuntament de Tona, La Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.